Prevenciou postihnutia sú vitamíny, nie potrat!

transparentpixel

Venujte CBR 2% Vašich daní

transparentpixel

Za slobodu voľby v očkovaní

transparentpixel

Čakáš nečakane dieťa?

 

transparentpixel

Aj potrat pre chrípku sa prepláca!

Zdravotné dôvody pre potrat sú fraška. | 17.11.2016

Stále platný komunistický potratový zákon robí tento štát nelegitímnym - lebo ako môže byť štát realizujúci genocídu bezbranných legitímný? Ak ten prvý slovenský štát bola hanba a nelegitímny práve pre účasť v genocíde, tak ten súčasný je o to nelegitímnejší, lebo sme sa z minulosti nepoučili. Tento štát licencuje kliniky a nemocnice, ktoré vykonávajú umelé potraty, legalizuje zabíjanie nenarodených a dokonca ho cez zdravotné poistenie prepláca.


 

preplacane potratyNa cca. 1000 potratov sa ročne poskladáme všetci (ďalších asi 6000 potratov si ženy hradia samé). Preplácame ich tým ženám, ktoré vraj majú zdravotný dôvod dať dieťa zabiť. Aké sú to zdravotné dôvody podľa komunistickej vyhlášky z roku 1986? Ak žena počala vo veku menej ako 15 alebo viac ako 40! Zlyhanie vnútromaternicového telieska je dôvodom (určite nie zdravotným), prečo dostať potrat zdarma (33 zabití minulý rok)! Ak otec privedie dcéru do druhého stavu, môže rátať s tým, že prinajhoršom pôjde zdarma na potrat. Keď jedno dieťa má retardované, tak druhé môže si dať zabiť zdarma. A naozaj závažné dôvody: dve deti cisárskym pôrodom a chrípkové ochorenie!!!! Nešli by ste si posedieť do čakárne nejakého všeobecného lekára a tak ušetriť na potrate?


 

Treba poukázať na to, že niektorí lekári môžu toto veľmi šikovne a rasisticky použiť, či využiť pre seba, ak dostanú do vrecka aspon 30 Eur, čím ušetria žene 300 Eur. Žiaľ, počas našich osvetových výstav Stop genocíde sme sa stretli s pár prípadmi, keď mladé Rómky priznali, že im lekár povedal, že musia ísť na potrat a tak išli - zo zdravotných dôvodov bez toho, aby ich to niečo stálo - ani sa viacej nezaujímali. Stačí, aby jeden gynekológ bol trochu aktívnejší vďaka svojej etnickej motivácii.


 

Neprekvapí, že v niektorých okresoch je pomer tzv. "zdravotných" potratov na celkovom počte umelých potratov podstatne vyšší ako inde, napr. v Sabinove Medzilaborciach, Snine. Ale aj z empatických dôvodov stačí ponúknuť chudobnejším ženám, hoci práve v okresoch s vyššou príslušnosťou ku katolíckej cirkvi, že idú na potrat zo zdravotných dôvodov, nie z "nemorálnych"… A ten zdravotný dôvod sa vždy nájde a s ním aj peniažky. Pre lekára a zariadenia bez ohľadu na to, či je to preplácaný alebo plne hradený potrat, sú to extra body, ktoré mu preplatí poisťovňa.


 

Som presvedčená, že práve v rámci boja proti rasizmus, diskriminácii a korupcii, je potrebné zmeniť najprv túto vyhlášku. Jediným zdravotným dôvodom, ktorý by mohol ostať preplácaný, je skutočné ohrozenia života ženy. Žiaden iný zdravotný dôvod nie je opodstatnený.

 

Aby bolo dieťa zabité len preto, že jeho matka potrebuje lieky napr. na srdce či lekársku starostlivosť, ktorú dostáva aj tak od štátu zdarma, resp. podstatne preplácanú? Keď je pravdepodobnosť, že tehotenstvo zhorší jej zdravotný stav, má dnes mnoho možností ako zamedziť počatiu dieťaťa. Niektoré z nich - prirodzené metódy - sú dokonca i zdarma! Počať dieťa v zlom zdravotnom stave a nárokovať si jeho zabitie z poistenia je maximálne nezodpovedné.


 

Prípadov, keď tehotenstvo ohrozuje život ženy, je veľmi málo. V podstate existujú tri prípady:

- odstránenie embrya alebo plodu, ktoré sa vyvíja mimo maternice zväčša vo vajíčkovodoch, keď sa odstraňuje aj poškodená časť vajíčkovodu

- odstránenie embrya alebo plodu s maternicou, v ktorej je diagnostikovaný rakovinový nádor.

- odstránenie plodu z maternice, keď sa u ženy prejavila preeklamsia, a to najlepšie pôrodom. Preeklamsia sa totiž dá tak manažovať, aby sa narodilo čo najviac vyvinuté dieťa, hoci predčasne. Ak by aj predčasne narodené nedokázalo ďalej žiť, rodičia majú šancu sa s ním rozlúčiť. Nezabíjajú ho, zomiera samé a to je veľký rozdiel. Prvé dva spomínané prípady ohrozenia života ženy liečia ženu, hoci nepriamo zabíjajú aj dieťa v jej tele. To je veľký rozdiel oproti priamemu úmyselnému usmrteniu dieťaťa v tele ženy.


 

Vyše 100 odborníkov v tzv. Dublinskej deklarácii potvrdilo, že nikdy nie je potrebné zabiť dieťa, aby sme mohli liečiť ženu. Vďaka pokroku v medicíne, nebezpečenstiev tehotenstva pre matku značne ubudlo od šesťdesiatých rokov. No už v tom čase Dr. Alan Guttmacher z Plánovaného rodičovstva USA priznal: “Dnes je možné, aby takmer každá pacientka prešla tehotenstvom živá, pokiaľ netrpí smrteľnou chorobou ako je rakovina alebo leukémia. A ak aj trpí, potom potrat jej život nepredĺži, o to viac jej ho nezachráni.”


 

Je čas, aby sa ľudia so svedomím ozvali a odmietli kolaborovať na tomto zle, do ktorého nás zdravotné poistenie zaťahuje. Dokonca aj liberálni politici môžu podporiť takú legislatívu, ktorá umenší prerozdeľovanie štátu a bude rešpektovať svedomie občanov, mnohých kresťanov a prolife mysliacich ľudí, že na toto naše zdravotné odvody nemôžu byť použité. Alternatívou je tiež podporovať dobrovoľné zdravotné poistenie, ktoré by umožnilo ľuďom so svedomím odmietnuť mať spoluúčasť na potrate tým, že odmietnú také poistenie.


Kategória: Potrat