Prevenciou postihnutia sú vitamíny, nie potrat!

transparentpixel

Venujte CBR 2% Vašich daní

transparentpixel

Za slobodu voľby v očkovaní

transparentpixel

Čakáš nečakane dieťa?

 

transparentpixel

Očkovania a potraty: Uhliarikove prešľapy

22.12.2011

Konečne si KDH presadilo ministra zdravotníctva, aby mohol niečo z tak zásadnej agendy akou sú potraty presadiť z tejto pozície. Minister Uhliarik však robí všetko iné, len nie to, čo má. Síce sa rád stretáva so zástupcami prolife organizácií a vypisuje, že je proti potratom... To je v tomto štáte každý. Vraj to má byť len krajné riešenie – dovolím si citovať názor, ktorým sa vzdialil od KDH agendy...

Keď mu prolife organizácie navrhujú, aby na krabičky hormonálnej antikoncepcie presadil varovania, že môžu zabíjať ľudské embryo – vyjadrí sa, že je to nerealistické. No pár mesiacov po prevzatí funkcie ako hociktorý iný socialistický minister zavádza na krabičky cigariet varovanie na obe strany!

Najnovšie ide tvrdo proti rodičom, ktorí odmietnu dať poočkovať svoje deti, namiesto toho, aby si posvietil na rodičov, ktorí dajú zabiť svoje deti. Alebo aspoň na doktorov, ktorí to legálne vykonávajú. Aj pre nich predsa platia pravidlá – majú poučovať ženu, informovať o alternatívach, dodržiavať legálne lehoty, atď. Ničoho takého sme sa od ministra zatiaľ nedočkali. Je tragické, že za rok a pol, čo je vo funkcii, nezmenil znenie informácie pre ženy, ktorú urobili Rašimu propagátori potratov. A tak poučenie bagatelizuje potrat, hovorí o nejakom plodovom vajci, čo je zavádzanie, lož a opak úcty k počatému človeku, ktorú KDH hlása. Neúcta sa šíri za ministrovania KDHáka...

Pamätám si na vyjadrenie pred menovaním, že zredukuje preplácanie umelého oplodnenia, pri ktorom sa zabíjajú embryá, poisťovňami. Dnes sa preplácajú 3 cykly invazívnej hormonálnej hyperstimulácie ženských vaječníkov, čo nás zaraďuje medzi tak liberálne krajiny ako Veľká Británia či Kanada. Kde sú skutky? Jeho meno sa dostalo na materiály medzinárodnej konferencie centra asistovanej reprodukcie, nad ktorou mal prevzať záštitu. Po apeloch na KDH poslal CBR email, že on túto záštitu stiahol, bola vraj sľúbená ešte za Rašiho. No doteraz nechápem, prečo od organizátorov nežiadal, aby jeho meno stiahli z elektronických materiálov, zverejnených na internete. Autor grafického návrhu by nemal problém z programu či pozvánky jeho meno vymazať.

Ako ľahko sa nechal zatlačiť do kúta pri kauze výhrada svedomia lekárov fakultných nemocníc. Bolo až neuveriteľné, aký podraz pod pás mu zasadil riaditeľ Fakultnej nemocnice v Bratislave, keď vraj pod tlakom médií znova zaviedol vykonávanie potratov. Uhliarikovi sa podarilo toľko, že presadil do zákona, aby sa hormonálna antikoncepcia v budúcnosti nepreplácala, ak to nie je zo zdravotných dôvodov, čo je i tak dnešný stav. Trochu málo. Alebo žeby sme až príliš veľa očakávali?

Bolo také nerealistické žiadať od vraj prolife ministra (prolife znamená, že som za zákaz potratov, nie ze legálnosť potratu ako krajného riešenia), aby zaručil rodičom, aby mali dostupné vakcíny alternatívne k tým, ktoré sú vyvinuté z potratených embryí a plodov? Americký think-tank Sound Choice Pharmaceutical Institute ich spája s obrovským nárastom autizmu. Aj táto žiadosť ostáva odignorovaná... BigPharma však vždy dosiahne, čo žiada. Lekári nech bonzujú na rodičov!

A toto sa týka aj mňa veľmi osobne. Bolo mi totiž tak povediac proti srsti dať napichať moje 4-dňové dieťa vakcínou, ktorá nemá žiaden efekt a vážne vedľajšie účinky. V Čechách je povinné očkovanie proti TBC už dávnejšie zrušené a najnovšie vyhláškou minister ruší jeho povinnosť aj u nás. Vo vyhláške však ukladá povinnosť lekárom hlásiť odmietnutie regionálnym úradom, aby tie mohli stíhať „nezodpovedných rodičov“. Nezodpovední sú pochopiteľne tí, ktorí majú výhrady a radšej nechcú riskovať zdravie svojho dieťaťa ako by mali za každú cenu poslúžiť záujmom farmaceutického priemyslu.

Za to, že sme sa rozhodli odolať takej „lákavej a najsamsuperúčinnejšej prevencii ochorení“, hrozí nám a všetkým tým, ktorí sa tak rozhodnete, kumulatívna pokuta 300,- Eur, ktoré si z rodičovského príspevku našťastie môžeme dovoliť. Stojí to za to, aby náš krásny a zdravý 7-mesačný syn nemusel byť tramatizovaný. Môj synovec po hexavakcíne dostal tiky, ktoré trvali tri dni, a hoci mu žiadne poškodenie nenašli, je pre túto kontraindikáciu oslobodený od ďalších očkovaní. Pri prerezávaní zúbkov sa mu pri záťaži na imunitu tieto tiky vyskytli neskôr znova. Príkladov vedľajších účinkov od detskej cukrovky až po autizmus je na Slovensku veľa.

Samozrejme som dostala od pediatričky brožúrku Sprievodca očkovaním, ktorá tak zavádza, že neinformovaného rodiča má šancu riadne vystrašiť. Jednostranné polopravdy Pharma biznisu ma nepresvedčili, ako ma nepresviedčajú ani brožúrky tých istých firiem predávajúcich antikoncepciu. Nedávno boli zverejnené výsledky nezávislej štúdie v Nemecku, ktorá ukázala, že neočkované deti sú zdravšie ako tie poočkované. Zaočkované deti trpeli na 2-5 ochorení viac ako neočkované. Tri ďalšie štúdie potvrdili podobné výsledky. Paradoxné je, že v USA taká štúdia nebola urobená za posledných 50 rokov. V USA je pritom očkovanie nepovinné, toleruje sa náboženská alebo filozofická výhrada svedomia. V Nemecku očkovania nie sú povinné, ako i inde.

Slovensko však ohne chrbát ešte hlbšie ako ostatní. A minister Uhliarik sa stal prívržencom takýchto praktík, ktoré berú legitímnu voľbu rodičom. Ak chce však matka zabiť svoje dieťa, nech sa slobodne rozhodne! Ešteže to, aby povinne nezabíjala svoje dieťa!? Tieto prekrútenia som dúfala, že KDH bude odkrúcať... No to buď mlčí, alebo ticho prisluhuje. Škoda, mali môj hlas.


Kategória: Materstvo